Χρώμα της χρονιάς

Το χρώμα που η Pantone επιλέγει κάθε χρονιά να είναι το ‘’χρώμα της χρονιάς’’, επηρεάζει τουλάχιστον εδώ και μία εικοσαετία την ανάπτυξη των προϊόντων και τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι βιομηχανίες επίπλων σπιτιού, μόδας, γραφιστικής κ.α.

Η διαδικασία επιλογής του χρώματος για κάθε χρονιά είναι κάτι το οποίο απαιτεί από τους ειδικούς, την εξέταση διάφορων παραμέτρων, (κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, νέους τρόπους ζωής, ταξιδιωτικές συλλογές τέχνης) και την ανάλυση των τάσεων.

Κομψό στην απλότητα του το Pantone 19-4052 Classic Blue, το χρώμα της φετινής χρονιάς, φέρνει την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και την συνεχόμενη προσπάθεια να επεξεργαστούμε όλες τις αλλαγές που προκύπτουν οδηγηθήκαμε στην ανάγκη για χρώματα με ειλικρίνεια μέσα από τα οποία θα νοιώθουμε προστασία.

Το Classic Blue της Pantone είναι ένα τέτοιο χρώμα. Αποτυπωμένο μέσα μας ως ξεκούραστο χρώμα το οποίο βοηθά στην συγκέντρωση και ανασυγκρότηση της σκέψης μας.

Heritage Cabinet and Heritage Sideboard and Ottoman side table by BOCA DO LOBO

Περισσοτερα
Αρθρα