Ανακαίνιση διαμερίσματος στην οδό Ιφικράτους, Παγκράτι

Μελετεσ

Ανακαινισεις

Κατασκευες

O
U
R

P
R
O
J
E
C
T

Το διαμέρισμα των 110 τ.μ. βρίσκεται στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας του 1975, στο κέντρο του Παγκρατίου.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικότερου σύγχρονου χώρου, ο οποίος θα συνέχιζε να διατηρεί την αισθητική και τον χαρακτήρα που είχε δοθεί εξ αρχής από τον αρχιτέκτονα που το είχε κατασκευάσει, καλύπτοντας τις νέες ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Σημαντικές επεμβάσεις έγιναν στους χώρους της εισόδου και των λουτρών προκειμένου να τροποποιηθεί η χρήση τους και να γίνουν πιο λειτουργικοί. Ενοποιώντας ένα τμήμα της εισόδου με το λουτρό και το πολύ μικρό w.c, δημιουργήθηκε ένα νέο, πλήρως πρακτικό και μοντέρνο  w.c στην είσοδο, πλάι στο καθιστικό, καθώς και ένα μεγάλο λουτρό με ντουζιέρα και αποθηκευτικούς χώρους.

Το παλιό μαρμάρινο δάπεδο διατηρήθηκε και υπέστη επεξεργασία δίνοντας έναν  τόνο φρεσκάδας. Στην βεράντα αποξηλώθηκε το παλιό δάπεδο και στρώθηκε νέο δάπεδο πλακιδίων, ώστε να μπορέσει να γίνει σωστά η υγρομόνωση που χρειαζόταν.  Προσεκτικές επιλογές σε πλακάκια και υλικά, φροντίζουν να αποδώσουν την αισθητική που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα τη συνοχή με το υπόλοιπο σύνολο τη κατοικίας.

Τοποθεσία :Ιφικράτους, Παγκράτι
Έτος Ανακαίνισης :2023
Επεμβάσεις :Ανακαίνιση διαμερίσματος
Διάρκεια εργασιών :75 ημέρες
More Projects