Αρχική

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 

Κατασκευή ενδοδαπέδιας θέρμανσης στην περιοχή της Βυτίνας

 

 

Ακόμα μία εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης πραγματοποίησε η Panflow αυτή τη φορά στην περιοχή της Βυτίνας. Πρόκειται για νεόδμητο κτίριο δύο επιπέδων το οποίο θα τροφοδοτείται ενεργειακά από δύο αντλίες θερμότητας Carrier. Επιλέχθηκε το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξηράς δόμησης της εταιρίας Interplast με την επωνυμία Ecofloor Plus.

 Το συγκεκριμένο συστημα αποτελείται από ειδικές μορφόπλακες ινογυψοσανίδας οι οποίες τοποθετήθηκαν επάνω σε διογκωμένη πολυστερίνη για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας. Ο σωλήνας που χρησιμοποιείται είναι ο εύκαμπτος σωλήνας PEX MD 10 mm υψηλής θερμοαγωγιμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο λόγω της φύσης των υλικών του έχει άμεση απόκριση και θερμαίνει έναν χώρο έως και 8% πιο γρήγορα από τα κλασικά θερμαντικά σώματα.

 Μετά την τοποθέτηση και το πρεσάρισμα του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί ως τελικό δάπεδο πλακάκι ή ξύλο με την προϋπόθεση ότι τα υλικά τηρούν τις προδιαγραφές για χρήση σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση. Οι εργασίες διήρκησαν συνολικά 6 εργάσιμες ημέρες.